Zaterdag 6 juni: Kringen is winnen

Stilaan begonnen we te beseffen dat het opruimen van de boerderij een werk van lange adem ging worden. Na de werkplaats was het afdak op de koer aan de beurt. Een verzameling stof, hout, ijzer, vodden, … moesten we wegwerken om te zien hoe een fijne plaats het afdak eigenlijk is.

De partij tegels die we in Herent hadden opgehaald kreeg er ook een mooi plaatsje in afwachting van een definitieve bestemming. We vonden nog enkele grote en minder grote schatten en ontdekten dat de kersen bijna plukrijp waren.

We gingen tenslotte naar de kringwinkel met een fijne selectie vazen, tinnen schotels, kruisbeelden, … Gelukkig konden er nog enkele waardevolle tinnen schotels van de opruimwoede gespaard blijven omwille van hun historische betekenis. De kringwinkel was er alleszins heel blij mee, wij iets minder omdat we alles zelf manueel tot op het kleinste item moesten sorteren.

Moe maar voldaan wij terug naar huis…