Weekend 20-21 juni: Keukensloop & Kersenvlieg

Op zaterdag was de slechtvalk die een voortijdige verlating van het ouderlijk nest had gerealiseerd prominent aanwezig op de koer.

Nu de plafond weg was in de keuken konden we ook het bovenste gedeelte verlossen van het behang waarmee het al decennialang bekleed was. We werden ook voor de eerste keer geconfronteerd met de stalen nagel. Dit is het object waarmee vader Coenegrachts elk object in zijn huis tegen de muren bevestigde… Zo ook de lijst waarop het valse plafond lag… En dat met een grundlichheid die menig Duitser zou benijden. Om de 10 centimeter was er een lange stalen nagel de muur in gejast! Onze koevoet moest overuren maken.

Op zondag kwamen de kids op bezoek.

Ze werden ingeschakeld voor de kersenpluk. Er waren er bij die hun aangeboren angsten voor hoogtes deskundig opzij zitten, en een heel hoog niveau behaalden.

En dat terwijl Bill goedkeurend toekeek vanuit zijn mini-paradijs.

De oogst was overweldigend. Ieder kreeg een bak kersen mee naar huis, die de dag nadien al vlot de weg vonden naar vrienden of naar een kersentaart. Bij het bereiden van deze lekkernij ontdekte de dochter des huizes dat sommige kersen een kleine witte ongewenste bezoeker hadden. Er werd snel alarm geslagen en na controle belandde de ganse oogst op de composthoop! Schuldige: de kersenvlieg, die in mei zijn ei op een prille kers deponeert. Simultaan met het rijp worden van de kersen groeit ook de worm! Dus de onderstaande foto met de trotse kersenplukkers werd de dag nadien een droevig tafereeltje

We besloten het fijne weekend met een drankje in de Waterburcht!

é