12-17 juli: Over een douche en veel oud ijzer…

De tweede week maakten we ons stilaan op voor het hoogtepunt van onze vakantie, het bezoek van de kinderen om de verjaardag van Charlotte te vieren. Om onze koters de kans te geven om “deftig” te douchen maakten we met Coenegrachts-recupmateriaal een alternatieve douchecabine op onze binnenkoer. Het geheel werd fleurig afgewerkt na een tochtje richting Nederland, waar zowaar kamelen in het wild leven… De streek blijft ons verrassen!

We hingen lampjes en slingers, en bezochten de brug van Vroenhoven. Alleen jammer dat het café dicht was. Een ijsje kon er wel af! De bloemetjes kregen een definitieve plaats en zo legden we de laatste hand aan onze binnenkoer.

De mannen die de gas doen branden kwamen langs om ons een nieuwe elektriciteitsmeter te schenken en de gas binnen te brengen. Ze werkten goed, maar lieten de stoep klinkerloos achter. Gelukkig kwam 2 dagen later een andere ploeg om het gat te dichten.

We bezochten de oud-ijzerboer in Riemst (een heel avontuur) en dropten 390 + 375 kg. oud ijzer. De tweede rit verliep wel iets minder vlot, want we werden gesaboteerd door een ijzeren bout die een schuilplaats in onze autoband had gevonden.

De vuurkorf werd uitgetest en op aanraden van Eugene plaatsen we een tractorband tegen de gevel in de hoop dat een of andere Millenaar met een oude tractor het kleinood zou meenemen…

[ngg src=”galleries” ids=”12″ display=”basic_thumbnail”]