30/7-7/8: De brug naar Maastricht…

De eerste week van augustus was een druk weekje! Nadat we bij Mobiel21 in Leuven (jawel, een organisatie die van de fiets een duurzaam vervoermiddel wil maken…) een gratis prachtig boekenrek opgehaald hadden, was het onze eerste taak om dit terug te monteren.

Er werd een mooi plaatsje gezocht in de schuur. We kregen bezoek van Manoe die een handje kwam helpen. Ook Lieve kwam een paar daten in onze tent slapen. We bezochten Maastricht en merkten dat die Hollanders de vreemde gewoonte hadden om hun rijwiel in de Jeker te deponeren! Rare jongens, onze zuiderburen.

Om in Maastricht te geraken passeerden we de strategisch gelegen brug van Vroenhoven. Het werd tijd dat we hier eens een duikje gingen nemen. Neen, niet in het Albertkanaal, wel in de geschiedenis van de brug (en het fort van Eben Emael).

De eerste puinzak werd door Jaeckers opgehaald en onze elektricien Kenny parkeerde zijn bestelwagen ook voor de eerste keer voor onze deur. Zij begonnen met het slijpwerk in de muren, waardoor we genoodzaakt waren om alle spullen uit het huis te evacueren naar de garage. Omdat er een acuut gevaar was voor een stoflong, beslisten we om dan ineens maar de ‘kast” in de blauwe kamer af te breken. Als je het woord kast hoort, denk je waarschijnlijk aan een houten constructie maar dat is zonder de familie Coenegrachts gerekend. Waarom een houten kast als je er ook een kan metsen! En we verankeren die met lange stalen nagels in de muur! Langzaam sloopten we steen voor steen de bergruimte, het voormalig huis van de houten klompen van pa CoenegrachtsL

In tussentijd kwam de firma Nijs Metaalrecyclage een container droppen. Nadat we er de stokoude Miele (er is geen zwaardere) op hadden gedropt, begonnen we de petroleumkachels in huis af te breken en klaar te maken voor hun laatste reis.

We gingen voetballen op de terreinen van de Veteranen (die we ontdekt hebben dankzij onze buurman), en de eerste sleuven verschenen in onze muur.

[ngg src=”galleries” ids=”15″ display=”basic_thumbnail”]