Zomerbar… The beginning

Een van de eerste ideeën die we hadden toen we de eerste voet op Millense bodem plaatsten, was om van de oude hangar (waar alle landbouwwerktuigen op een bedje van plastiek, steen, beton, rot en vuiligheid gestationeerd waren) een zomerbar te maken.

Je had verdomd veel fantasie nodig om in het troosteloos zootje achter de koeienstal een zomerbar te zien. Je moest voorbij alle rotzooi, kapotte daken, doorgerotte balken, prikkeldraad etc. kijken om het potentieel van de hangaar te zien.

In het gemeentehuis hadden ze ons gezegd dat we als we het afbraken, we het nooit meer zouden mogen opbouwen. Dus de boodschap was duidelijk: puinruimen! Van ons oorspronkelijk idee om het zo vlak mogelijk te maken met de bestaande aarde kwam niet veel in huis. Het was al snel duidelijk dat we zouden moeten aanvullen, zeker met de ferme asbestbuis die achteraan nutteloos in de grond stak.

Steen na steen cleanden we onze oppervlakte! De eerste steenlegging van onze zomerbar was eigenlijk een steenverwijdering… Maar dat zijn maar details…

[ngg src=”galleries” ids=”34″ display=”basic_thumbnail”]